Nieuwe zaagketting en/of zaagblad monteren

In dit artikel zal worden behandeld hoe een nieuwe zaagketting en/of zaagblad op uw kettingzaag gemonteerd moet worden. In een ander artikel wordt uitgelegd wanneer uw ketting/zaagblad is versleten. Voor deze klus heeft u een bougiesleutel (de sleutel die bij uw kettingzaag is geleverd) nodig. Bij kettingzagen die beschikken over een snelspan systeem is deze sleutel uiteraard niet nodig.

     Kettingzaag met bougiesleutel        Kettingzaag met snelspansysteem

Allereerst moeten de moeren die het zaagblad aan de kettingzaag vasthouden losgedraaid worden. Hierbij kunt u bij voorkeur gebruik maken van de hiervoor bij de kettingzaag geleverde sleutel. Wanneer de moeren losgedraaid zijn, kan het beschermingskapje losgehaald worden. Om de ketting en het zaagblad los te krijgen, kunt u het best eerst de ketting ontspannen. Dit kan worden gedaan door de schroef tussen de twee moeren los te draaien (Let op: de locatie van deze span schroef kan afwijken bij verschillende merken/modellen). Vervolgens komt de ketting en het zaagblad als het goed is vanzelf los.

Kettingzaag moeren van bescherming kap losgedraaid  Kettingzaag zonder beschermskapKettingzaag met snelspansysteem kap verwijderd   Ketting van kettingzaag verstellen met bougiesleutel                         

Vervolgens kunnen de nieuwe artikelen op de zaag worden gezet. Let bij het monteren van het nieuwe zaagblad of de nieuwe ketting goed op dat u de ketting goed om monteert. Een ander belangrijk punt bij het vervangen van het zaagblad/ketting is dat bij het vastdraaien van de moeren u het zaagblad met uw hand aan de neus omhoog tilt. Voordat de moeren worden vastgedraaid moet natuurlijk eerst de ketting worden gespannen. De ketting is juist gespannen wanneer als u de ketting in het midden van het blad omhoog trekt, de aandrijfschakels net niet uit het blad komen.

Wanneer alles weer op z’n plek zit kan uw machine er voorlopig weer tegenaan. Wij wensen u dan ook nog vele veilige zaaguren toe.

Artikelen waarin u misschien ook geïnteresseerd bent:

© 2013 - 2024 Zaagkettingdirect.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel